HTML

Vaikutus

Minden ami bosszantó, idegesítő, sajnálatos, minden ami piszkálja a csőrünket a mindennapokban.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2009.12.26. 16:45 Miekka

2009 telén leesett a hó...

Azon gondolkodom már napok óta, hogy hogyan lehet az hogy 2009-ben a magyar fővárosban a 3 európai szintű pályaudvarból csupán egy képes arra hogy vonatokat fogadjon miközben hideg van. Igen a hideg okozza a fő gondot nem hó illetve a hófúvás.
Nagyim naivan úgy döntött, hogy elindul 2009-12-20-án vasárnap meglátogatni a családját. Naivan, mert nem számolt azzal a rettenetesen hideggel, ami akkor az országban uralkodott: átlagosan -10°C.
Mezőtúr városába a 07:59-es vonat 60 perces késéssel megérkezett, fogadta az utasokat és tovaindult. Szolnokon még semmi rossz hír így hát a vonat megy tovább mindenki nyugodt. A baj itt kezdődött.
 Sülysáp nagyközségbe 11 órára ért a vonat. Onnantól kezdve minden állomáson megállt a vonat, hogy bevárjon néhány másikat Budapestről. Azt mondták, hogy úgy 13 órára beér a vonat a Keletibe. Nem így lett. 15 órára ért a vonat még csak Rákoshegyre ott egy órás várakozás után azt mondták, hogy bármelyik pillanatban indulhat a vonat tovább Pestre. A pillanat a nap huszadik órájában jött el, de nem Pestre, hanem vissza! Ugyanis nagy szerencsénkre mozdonyvezető visszafele lakott és megtudta kerülni a szerelvényt. Sajnos nem mindenki járt ekkora szerencsével, volt olyan mozdonyvezető, aki ott ahol volt lezárta a mozdonyt és hazament. Vajon velük mi lett?
Várakozás közben a kalauz felhívta a vezetőséget, mondván idős emberek is vannak a vonaton csomagokkal és mégis mit várhatnak. Erre azt a választ kapta a vezetőségtől, hogy magatehetetlen idős emberek ne utazzanak, illetve a MÁV nem csomag, hanem utas szállításra való. Ekkora nagyfokú pofátlanságot egyszerűen nem tanúsíthat egy állami közérdekű cég!
A szerelvény 23 órára ért vissza Mezőtúrra és 77 éves nagymamám a csomagjával éjfélre a házához. Ugye nem is kell, hogy mondjam mennyire megterhelő egy ember számára, étlen, gyógyszer nélkül. Szomjan csak azért nem, mert a kalauz volt olyan rendes, hogy vitt Neki vizet!
a vonatokat bejuttatni a célba, ez botrány. Az már meg sem lepett hogy semmilyen módon nem tudtunk információt szerezni a nagyim hollétéről, mobilja sajnos útközben lemerült.  Hát így történhet ez meg…

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország botrány tél vasút hideg pályaudvar vasúti közlekedés megbénult


A bejegyzés trackback címe:

https://impressio.blog.hu/api/trackback/id/tr661624414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása